Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ryszard stały bywalec
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 17:23 Temat postu: Ciemnica w holu |
|
|
Witam
Nie mam zacięcia do pisania ale spróbuję:
Wjeżdżam do podziemnego garażu. Po zakupach, mam parę toreb. To nic. Idę do windy. Obramowanie windy po prawej stronie porysowane, może gwoździem, może czymś innym równie ostrym. Koszmar. Dopiero co kupiłem mieszkanie. Wyobrażałem sobie że jednak wyzwoliłem się z dotychczasowych slumsów.
No nic to . Administrator mówi że w kwietniu obramowanie wind na poziomie -1 i 1 będzie z kafelków. Nie dowierzam ale może. Winda nowoczesna, piękna stalowa ale porysowana. Pytanie do administratora Dlaczego nie jest zabezpieczona dyktą do czasu sprowadzenia się wszystkich lokatorów? Wie Pan było zabezpieczenie ale jakiś facet rzucił niedopałek i się spaliło. Mówię - wie Pan mam akurat ekipę remontową i na własny koszt przeszlifuję windę.Administrator na to: " Wie Pan, nie ma potrzeby, mamy w planie przeszlifowanie wszystkich wind!" No nic jadę dalej, jest fajnie, baba automat nawet gada, że jestem już na moim piętrze. Wysiadam.
Dochodzę do stalowych drzwi na hol ponoć przeciwpożarowych. Otwieram i co??? CIEMNICA! Zostawiam torby pod ścianą. Jedną ręką trzymam te cholerne przeciwpożarowe drzwi a drugą próbuję dotknąć kontaktu aby światełko w tym holu się zapaliło. Udaje mi się. Dzwonie do administratora- "Mam ekipę może na mój koszt zainstaluję automatyczny włącznik światła w holu " A on na to : Proszę Pana nie ma potrzeby nasz elektryk zainstaluje to Panu za dwa dni". Czekam już cały miesiąc i nic. Administrator wie że to ja dzwonię i chyba mnie unika. Nie rozumiem dlaczego. Przecież to taka wygoda. Automaty są przecież przy wejściach do klatek z poziomu garaży. Ale to przy wejściu do domu problem. A teraz wyobraźmy sobie że ktoś niepowołany otwiera drzwi do holu, dzwoni do moich drzwi, a ja patrze przez wizjer i co? Nie widzę nikogo - bo nie włączył światła w holu. I co ? kto to? Znajomy? Złodziej?
Smutne to wszystko
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 17:23 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
pawel77 gaduła
Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 134 Skąd: IV klatka - zbudowana z pozostałości trzech klatek
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 23:20 Temat postu: |
|
|
Windę porysowano w bardzo krótkim czasie. Ale to chyba i tak o niebo lepiej niż ten hyde park na ścianach z dykty. Ileż to człowiek się naczytał. I jakie reklamy różnej maści specmajstrów, i te dopiski, normalnie zdrowa konkurencja. Niczym w kiblach w szkole.
A co do montażu świateł z sensorem ruchu. JESTEM ZA!!!!
Też pomęczę administratora... _________________ Jesteśmy jak wielka rodzina. Przecież wyszliśmy z jednej księgi wieczystej! |
|
Powrót do góry |
|
|
pawel77 gaduła
Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 134 Skąd: IV klatka - zbudowana z pozostałości trzech klatek
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 23:33 Temat postu: |
|
|
No i ciekawe jak jest na innych piętrach. Czy też takie egipskie ciemności, czy też przy wejściu jesteśmy oświeceni? Prawdę mówiąc nigdy nie sprawdzałem. _________________ Jesteśmy jak wielka rodzina. Przecież wyszliśmy z jednej księgi wieczystej! |
|
Powrót do góry |
|
|
Ryszard stały bywalec
|
Wysłany: Wto Paź 23, 2012 10:02 Temat postu: |
|
|
No i mamy oświetlenie holu non stop. Energooszczędne i wreszcie wchodzi i wychodzi się bez białej laski. I coś widać przez wizjer. Dobra robota naszego
administratora. |
|
Powrót do góry |
|
|
Dworek stary wyga
|
Wysłany: Sro Paź 24, 2012 15:40 Temat postu: |
|
|
Mowa o tych diodowych oszczędnych? Fajnie, że się sprawdziły, będzie i jasno i tanio |
|
Powrót do góry |
|
|
pawel77 gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 20:48 Temat postu: |
|
|
Dworek napisał: | Mowa o tych diodowych oszczędnych? Fajnie, że się sprawdziły, będzie i jasno i tanio |
Macie jeszcze informacje gdzie są założone te lampeczki? Na razie zlokalizowałem u mnie na klatce (szkoda abym ich nie zauważył z Ryszardem oraz w korytarzyku pomiędzy windami w klatce III i wejściem na parking "0". _________________ Jesteśmy jak wielka rodzina. Przecież wyszliśmy z jednej księgi wieczystej! |
|
Powrót do góry |
|
|
Dworek stary wyga
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 10:01 Temat postu: |
|
|
tą pomiędzy windami a garażem tez widziałem - ciężko jej nie zauważyć, ładnie świeci
O ile się nie mylę, to są to lampki testowe, na całym osiedlu będą założone jak przejdą pozytywnie wszystkie testy |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 10:01 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |