| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
andrzej ***

|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 07:55 Temat postu: wypoczynek nad polskim morzem |
|
|
witajcie, proszę o jakieś sprawdzone miejsca nad morzem - hotele, kwatery, pensjonaty - zdala od zgiełku i imprez a w bliskim połozeniu morza. Optymalnie do 500-600 m.... no i oczywiście za "normalne " pieniądze.
Może ktoś z Was zna takie miejsce z autopsji... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 07:55 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paweł M. gaduła

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 13:50 Temat postu: |
|
|
Mogę polecić Rowy. Multum pensjonatów o dobrym standardzie. Muszę tylko wyszperać 2 w których byliśmy i ceny. Spędzaliśmy tam wakacje w 2008 i 2010. W porównaniu z Łebą czy Mielnem - oaza spokoju. Plaża co prawda sporo węźsza niż w Łebie ale jest ok. W razie słabej pogody można się wybrać na obiad do Ustki albo w drugą stronę. Na granicy Słowiński Park Narodowy do jazdy rowerowej, mini wesołe miasteczko, park ze sceną i koncertami live, stragany, gofry itd itp. Jest też knajpa obiadowa godna polecenia - zawsze tam jadaliśmy bo było niedrogo i smacznie: "U Juliusza" ul. Nadmorska, róg Plażowej. Jeżeli masz dzieci to większość pensjonatów ma spore place zabaw i pokoje wychodzące na ogródek. Bardzo dobrze wspominamy Rowy i pewnie tam jeszcze pojedziemy. http://www.rowy.pl/ _________________ Paweł |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej ***

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 16:33 Temat postu: |
|
|
witaj Paweł, dzięki i poproszę o szczegóły, które uda Ci się odszukać.. ( nazwa pensjonatu/kwatery itd... )
pzdr
a. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paweł M. gaduła

|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 09:24 Temat postu: |
|
|
Zapomniałem wczoraj poszukać, dzisiaj napewno sprawdzę _________________ Paweł |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej ***

|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 16:30 Temat postu: |
|
|
| ok, będę wdzięczny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paweł M. gaduła

|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 09:46 Temat postu: |
|
|
Witam, trochę mi to zajęło ale podaję namiary na 2 ośrodki które znam w Rowach:
http://www.marina.rowy.afr.pl/index.htm
http://koja-rowy.pl/
Ceny w Marinie się nie zmieniły w stosunku do 2010 roku (chyba, że nie zaktualizowali strony). W środku sezonu pokoik dla 2 dorosłych + 2 małych dzieci w Koi kosztował 170 złotych. Generalnie Rowy to mała miejscowość i do morza właściwie z każdego miejsca jest blisko - kilkaset metrów. Ja targałem jeszcze dziecko w dużym wózku i mnóstwo niezbędnych plażowych akcesoriów i dałem radę _________________ Paweł |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej ***

|
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 15:26 Temat postu: |
|
|
dzięki Paweł w niedzielę znależliśmy lokum w Poddąbiu, wiosce pomiędzy Rowami a Ustką.. Podobno ciche, urokliwe miejsce nad samym brzegiem morza...
pzdr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paweł M. gaduła

|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 09:45 Temat postu: |
|
|
Poddąbie nawet lepsze jeżeli szukacie ciszy:) byliśmy tam przejazdem i jakość dróg była raczej na terenówkę ale może coś się zmieniło. My w tym roku jedziemy w Bory Tucholskie: http://www.knitter.pl/ po przyjeździe zdam relację. Miłego wypoczynku. _________________ Paweł |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej ***

|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 15:32 Temat postu: |
|
|
| Paweł M. napisał: | Poddąbie nawet lepsze jeżeli szukacie ciszy:) byliśmy tam przejazdem i jakość dróg była raczej na terenówkę ale może coś się zmieniło. My w tym roku jedziemy w Bory Tucholskie: http://www.knitter.pl/ po przyjeździe zdam relację. Miłego wypoczynku. |
super wyglądajace miejsce. Aż wezmę pod uwagę na jakiś przyszły wypad. Po powrocie napisz kilka słów, ja zrobię to samo dla potomnych.
pzdr
a, |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej ***

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wurzel nowicjusz
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 12:56 Temat postu: |
|
|
a moze Mazury ?? _________________ Zapraszam do zwiedzania pięknych okolic, wypoczynek, Mazury. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej ***

|
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 22:27 Temat postu: |
|
|
| dlaczego nie.. Mazury są dla mnie najpiękniejszym rejonem w Pl na wypoczynek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
adam.h. gaduła
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2011 02:46 Temat postu: |
|
|
| andrzej napisał: | | Po powrocie zdam relację czy warto to miejsce było odwiedzić..... | no i gdzie ta relacja?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej ***

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2011 14:40 Temat postu: |
|
|
tak więc. Miejsce znalazłem sugerujac się wieloma opiniami znalezionymi w necie. Szukałem miejsca cichego, spokojnego z bezposrednim dostępem do morza.
I znalazłem. Polecam każdemu nie spagnionemu tłumów, sklepów itp. Pomiedzy Ustką i Rowami - ok 10 km do każdej z tych miejscowości znajduje się niewielka osada - Poddąbie gdzie nawet poczta otwierana jest tylko na sezon. Znajduje sie tam może ze 200 domów, głównie wynajmowanych w sezonie, ze 3 restauracje/smażalnie ryb i kilka innych sklepów. Miescowośc bardzo urokliwa z bardzi wysokim , niespotykanym chyba poza Jastrzębią Górą - klifem- ok 110 schodków do morza . Gdyby ktoś szukał spokoju piszcie na pw a wolną chwilą mogę przesłać kilka sugestii co do ulic na których warto szukać lokum a na których mniej.
Reasumując. Wyjeżdzając z Rowów bądz Ustki odczuwaliśmy ulgę wjeżdzając do Poddąbia i śmiejąc się z miastowych wypoczywajacych w takich tłumach.......
pzdr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rocklider nowicjusz
|
Wysłany: Sob Paź 26, 2013 12:47 Temat postu: |
|
|
A ja moge polecić wypoczynek na mazurach w tym o to pieknym miejscu http://www.siedliskomorena.pl/ ... Jakoś bardziej upodobałem sobie wypcozynek na mazurach... Lasy, jeziora... nad morzem zawsze pełno turystów... _________________ Special One |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Paź 26, 2013 12:47 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |